Close

Kaat Vrancken

Kaat Vrancken

Kaat Vrancken (Bree, 1957) studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel en werkte zo’n tien jaar bij een uitgeverij. Daarna keerde ze met haar man, haar dochter en haar drie honden terug naar haar geboorteplaats en vestigde zich als freelance copywriter en kinderboekenschrijfster. Nu is ze columniste voor een krant en geeft ze creatief schrijven aan volwassenen.

Het schrijven begon allemaal met het maken van een herinneringsboekje voor haar dochter Hannah, maar de losse verhalen groeiden al snel uit tot een echt kinderboek. Zing maar, Hannah verscheen in 1995. Inmiddels zijn er vier boeken over Hannah. Hannah, kom je dansen? (1997) werd genomineerd voor de Duitse Jeugdliteratuurprijs en Hannah en het raadsel van de stilte werd in 2001 bekroond met een Zilveren Griffel. De verhalen over Hannah werden in 2004 gebundeld in Het grote boek van Hannah. Kaats eerste jeugdboek, Wimperwensen, klavertjes vier, werd in 2003 bekroond met een Boekenwelp.

Van kinds af aan omringde Kaat Vrancken zich met honden. Voor het veelgeprezen Cheffie is de baas en het vervolg Cheffie bijt door kroop ze in de huid van drie koppige, dwarse, grappige teckels. Haar boeken schrijft ze vooral ’s avonds als het stil is. En liefst met een stukje chocolade in haar mond! Het prentenboek Beu (met illustraties van Noëlle Smit) werd genomineerd voor de Boekenleeuw. In 2011 verscheen van Kaat Vrancken een nieuwe adolescentenroman met de titel 30.000 woorden van Charlie.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven