Close

Maranke Rinck

Maranke Rinck

Maranke Rinck (1976) is kinderboekenschrijver en tekstschrijver voor kinderen in Rotterdam. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen en boeken voor beginnende lezers. Voor Tangramkat won ze 2017 een zilveren  griffel. Knikkeruil was in dat jaar het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek.
In opdracht van educatieve uitgeverijen, reclamebureau’s, musea en andere organisaties schrijft ze verhalen en teksten voor  kinderen. Ze  is schoolschrijver in Schiedam en geeft lezingen en workshops aan kinderen en volwassenen over haar boeken en leesbevordering.​

Maranke werkt vaak samen met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboeken zijn in meer dan vijftien landen verschenen. Ze wonen met hun drie kinderen in een oud slagerij pand in Rotterdam Overschie. Dit jaar komt hun eerste leesboek uit bij uitgeverij Querido: Bob Popcorn.

Maranke speelt viool vanaf haar zesde. Na de Havo voor Muziek en Dans studeerde ze  van alles: antropologie, sociologie ,  maatschappijleer….  maar ze  haalde uiteindelijk haar diploma omgangskunde en werkte ruim tien jaar in het (beroeps)onderwijs als docent communicatie en en trainer sociale vaardigheden. 
Sinds 2010 werkt Maranke fulltime als kinderboekenschrijver en tekstschrijver voor kinderen. Haar ervaring als docent komt nog steeds goed van pas. Zowel bij het geven van lezingen en workshops, als bij het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. 

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven