Close

Marita de Sterck

Marita de Sterck

Marita de Sterck werd geboren in Antwerpen. Ze studeerde talen, perswetenschappen en antropologie. Ze doceert literatuur en antropologie en geeft ook workshops verhalen schrijven aan jongeren.

Ze debuteerde met reisverhalen en heeft intussen een veertigtal titels gepubliceerd: prentenboeken, boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over andere culturen, makkelijk-lezen-verhalen, jeugdromans en boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op. Marita de Sterck kreeg een Gouden Zoen voor Wild Vlees, de Boekenleeuw en een Zilveren Zoen voor Kwaad Bloed, en ook een Zilveren Zoen voor Met huid en haar. Splinters en Op kot kregen de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. De hondeneters werd bekroond met de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer 2010.

Lessuggesties

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven