Close

Philip Hopman

Philip Hopman

Philip Hopman (Egmond, 1961) had als kind al tekenen als grootste hobby. Na de middelbare school ging hij naar de Rietveld Academie in Amsterdam om modeontwerper te worden. Al snel bleek dat hij beter overweg kon met een pen dan met een naaimachine. Hij stapte over naar de afdeling illustratie en kreeg les van onder meer Thé Tjong-Khing.

In 1988 verscheen Een reuze heksentoer, het eerste geïllustreerde boek van Philip Hopman. Sindsdien heeft hij al meer dan 150 boeken geïllustreerd van veel bekende auteurs, bijvoorbeeld de Jubelientje-reeks van Hans Hagen. Het prentenboek Temmer Tom kreeg een Vlag en Wimpel en 22 wezen een Zilveren Penseel.

Philip Hopman illustreert niet alleen al jarenlang bijna alle boeken van Hans Hagen (onder andere Jubelientje en De dans van de drummers), ook stak hij Wiplala van Annie M.G. Schmidt in een heel nieuw jasje. In het prentenboek Voordat jij er was met tekst van Daan Remmerts de Vries combineerde hij voor het eerst illustraties en fotografische elementen.

 

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven